Jak urządzić bankiet lub imprezę firmową?
Eleganckie bankiety w restauracjach, luźne spotkania przy grillu, a może letnie uczty w plenerze? Form imprez firmowych może być wiele, a wybór odpowiedniej z nich musi być przede wszystkim dopasowany do okazji. Niezależnie jednak od tego, czy mowa o szykownym bankiecie, czy pikniku pod chmurką, na spotkaniu firmowym nie może zabraknąć dobrego jedzenia i angażujących atrakcji. W jakim miejscu je zorganizować? O czym warto pamiętać?
Jakie miejsce najlepiej sprawdzi się na imprezę firmową?
Wybór miejsca na imprezę firmową zależy od jej charakteru. Jeśli mowa o kilkudniowym evencie najlepszym rozwiązaniem będzie hotel z własną restauracją. Jeżeli w grę wchodzi uroczysta kolacja, świetnie sprawdzi się elegancki lokal. Luźniejsze spotkania można organizować w plenerze np. w ogródkach restauracyjnych lub na terenie obiektów sportowych. Najlepiej postawić na ustronne miejsce, które gwarantuje prywatność, ale jednocześnie znajduje się w dobrym punkcie komunikacyjnym, do którego bez problemu można dojechać np. z centrum miasta.
Jednym z takich miejsc pod Warszawą jest m.in. Hotel Solec. W naszym obiekcie organizujemy imprezy integracyjne w restauracji oraz pikniki na świeżym powietrzu. Zapewniamy Gościom odpoczynek z dala od miejskiego zgiełku w malowniczych okolicznościach przyrody, ale jednocześnie gwarantujemy dobre połączenie ze stolicą. Od Warszawy dzieli nas zaledwie 20 minut drogi.
Czego nie może zabraknąć na imprezie firmowej?
Podstawą każdej udanej imprezy jest dobre jedzenie. Nie należy o tym zapominać także przy organizacji bankietów. Z tego powodu warto urządzać je w lokalach, które oferują różnorodne dania i proponują alternatywy dla wegetarian czy osób z nietolerancjami pokarmowymi. Szeroki wybór potraw wraz z daniami wegetariańskimi i bezglutenowymi zapewnia restauracja „Rodzinka” w naszym hotelu pod Warszawą. Nasze menu uzupełniają przysmaki z własnej wędzarni oraz karta wyśmienitych win. Przywiązujemy również dużą uwagę do estetyki podania potraw, dlatego nasze przyjęcia zapewniają bogate doznania nie tylko dla kubków smakowych, ale i oczu.